Keresés

Enyhíthetik Armstrong örökös eltiltását

2014. március 14.
Amennyiben Lance Armstrong érdemben segíti a Nemzetközi Kerékpáros-szövetséget (UCI) a sportág és saját doppingos múltjának feltárásában, enyhíthetik örökös eltiltását Brian Cookson UCI-elnök szerint.

Lance-Armstrong3[1].jpg

A tavaly szeptemberben megválasztott Cookson azt mondta: ahhoz, hogy a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott, és örökre eltiltott amerikai bringás valaha is visszatérhessen, együtt kell működnie a hatóságokkal, az UCI-val, a Nemzetközi (WADA) és az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségével (USADA) egyaránt.

Hozzátette: ahhoz, hogy Armstrong eltiltását mérsékelhessék, az UCI, a WADA és az USADA közötti konszenzusra van szükség.

Az amerikai kerékpáros az örökös büntetésének kiszabása után jelezte: szeretne visszatérni, és újra versenyezni, ha nem a kerékpárban, akkor más sportágban, például triatlonban.

Az UCI az év elején állította fel azt a háromtagú, független bizottságot, amely a sportág doppingmúltját hivatott feltárni, többek között azt, hogy az UCI-nak volt-e köze Armstrong csalásaihoz. 

Az örökre eltiltott amerikai bringás – aki úgy élt tiltott szerekkel több mint egy évtizeden keresztül, hogy hivatalosan nem akadt fenn ellenőrzésen – tavaly novemberben arról nyilatkozott, hogy az UCI korábbi elnöke, Hein Verbruggen nemcsak tudott a doppingvétségeiről, hanem 1999-ben, első Tour-sikere alkalmával az ő ösztönzésére találtak ki mentő körülményt.

A szeptemberben megválasztott Cookson kampányának része volt az az ígéret, hogy igyekszik mindent átláthatóvá tenni és feltárni az UCI múltját. A korábbi két UCI-elnököt, Pat McQuaidet és Verbruggent korrupcióval is vádolják.

 

KENZEL Kerékpár Szaküzlet

1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 13.
Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 10-18 óráig Szombat 9-13 óráig Tel.: (1) 237-03-54 Mobil: +3630-454-4224

Kerékpár szerviz | Kerékpár üzlet | Kerékpár alkatrész | E-Bike